LIFESTYLE

Britanac preživio 27 infarkta u jednom danu

Nevjerovatna priča

Redakcija

21.2.2017

Ray Woodhall (54), iz Wednesburya, U Velikoj Britaniji, proživio je i preživio pravu životnu dramu nakon što je pretrpio srčani udar dok je igrao fudbal s prijateljima....

Za Ray Woodhalla, prava borba za "goli život" počela je tek u bolnici, kada je hospitalizovan gdje je u roku 24 sata doživio još 26 srčanih udara. Poslije svakog srčanog udara doktori su uspjeli da ga vrate u život. Medicinska sestra izjavila je da je dosad najviše sedam puta oživljavala jednu osobu.

- Posljednji udar je bio najteži. Supruga me držala za ruku i gledala kako umirem pred njom. Umiranje je kao odlazak na spavanje - izjavio je Ray, koji je otac troje djece.

Nevjerovatno je da je Ray najprije odbio pomoć, a tek mu je vozač Hitne pomoći na putu do bolnice objasnio da je doživio srčani udar. Većina srčanih udara koje je Ray doživio desili su se u bolnici između 9 uveče i 3 ujutro. Doktori su, tada, bili ubjeđeni da neće preživjeti tu noć, niti da će dočekati jutro.

Srećom, ljekarski tim odlično je obavio svoj doktorski posao i pravim čudom spasio praktično izgubljen život. Ray je pohvalio bolnicu kao i ljekare, i zahvalio se svima koji su učestvovali u spašavanju njegovog života.

Ljekari prognoziraju da će oporavak Raya trajati vjerovatno oko pola godine.