TENIS

Teniseri BiH dočekat će Holandiju u aprilu u zeničkoj Areni

Davis Cup

Autor:(Fena)

21.2.2017

Susret teniskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Holandije u okviru 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa bit će odigran od 7. do 9. aprila u Zenici, odlučio je Upravni odbor Teniskog saveza BiH.

Iako se razmatrala mogućnost da se, zbog izuzetno teške finansijske situacije i velikih troškova organizacije, Međunarodnoj teniskoj federaciji uputi zahtjev da Holandija bude domaćin susreta, odlučeno je da se meč  igra u Zenici kako bi se bh. timu omogućila prednost domaćeg terena i podrška publike u teškom meču.

U narednih 15 dana pred Teniskim savezom BiH je težak zadatak zatvaranja finansijske konstrukcije za organizaciju meča, a u savezu se nadaju podršci sponzora, institucija vlasti i medija, saopćeno je iz TSBiH.

Zenička Arena je zbog dobrih uvjeta treći put odabrana za domaćinstvo mečeva Davis Cupa.

Teniseri BiH u prethodnom kolu savladali favorizirane Poljake rezultatom 5:0, te osigurali opstanak u Prvoj grupi u koju su se u prošloj sezoni plasirali prvi put u historiji.

U nastavku bh. teniseri imaju priliku da pokušaju da dođu i do najjačeg ranga ovog takmičenja, Svjetske grupe Davis Cupa.