CRNA HRONIKA

U Kaknju tokom pretresa pronađena opojna droga i ručna bomba

Izvršili pretres kuće koju koristi osoba B.A. u mjestu Dumanac

Fena

21.2.2017

Službenici Policijske stanice Kakanj su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, izvršili pretres kuće koju koristi osoba B.A. u mjestu Dumanac kod Kaknjai tom prilikom pronašli 27 paketića sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, grumen suhe biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalnu vaga za precizno mjerenje i jednu ručnu bombu M-75.

Tokom pretresa osoba B.A., rođena 1997. godine, iz Kaknja, lišena je slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj gdje je zavedena kriminalistička obrada, dok je pronađena biljna materija i oružje izuzeto za potrebna vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od Policijske stanice Kakanj biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.