NOGOMET

Liga prvaka: Bayer traži osvetu protiv Atletica, Guardiola spašava sezonu protiv Monaca

Večeras još dvije utakmice osmine finala

Al. Ti.

21.2.2017

U okviru najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu Lige prvaka, večeras se nastavljaju utakmice osmine finala.

Na rasporedu su dva susretu i to između Bayera i Atletico Madrida, te Manchester Cityja i Monaca.

Utakmica koja sasvim sigurno znači mnogo više domaćim fudbalerima igra se na Bay Areni u Leverkusenu, gdje domaći fudbaleri dočekuju viceprvaka Evrope Atletico Madrid.

Ove dvije ekipe su koplja ukrstili prije dvije sezone, a tada je nakon lutrije i penala dalje otišao Atletico. Bayer igra sjajno u posljednje vrijeme, na svom terenu nisu poraženi u posljednjih deset utakmica. Ipak neće moći računati na ponajboljeg igrača Apotekara Hakana Calhanoglua koji zbog kartona neće moći igrati.

Atletico Madrid igra u lošoj formi u posljednje vrijeme, a u posljednjih osam utakmica pobijedili su samo tri puta. Svakako da će najveća opasnost po gol Apotekara biti Antoine Griezmann, koji je ove godine zabio već sedam golova.

Na Etihadu Pep Guardiola će pokušati spasiti sezonu. U utakmici protiv Monaca Građani traže pobjedu i plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

City ove sezone u Premiershipu igra promjenljivo, a titula je skoro pa izgubljena. City traži svoje drugo četvrtfinale u historiji kluba, a prošle sezone su ispali u polufinalu od Real Madrida.

Monaco također igra odlično ove sezone, a od posljednjih 15 utakmica slavilo je u 11. Svakako da će najveća opasnost po odbranu Cityja biti Radamel Falcao.

Utakmice počinju u 20.45 sati.