SPORT

Neymaru odbijena žalba, dvije godine zatvora?

Fubaler Barcelone u problemima

Redakcija

20.2.2017

Vrhovni sud Španije odbacio je žalbu Neymara, koji će morati da svjedoči o navodnoj korupciji i neregularnostima prilikom transfera iz Santosa u Barcelonu 2013.

"Žalbe Santosa, Barcelone, Neymara, njegove majke Nadin Gonsalveš i kompanije N&N da se odbace optužbe za prevaru i korupciju su odbijene. Na ovu odluku nema prava žalbe", navodi se u saopštenju suda.

Špansko tužilaštvo traži od Nacionalnog suda u Madridu da fudbalera Barcelone Neymara kazni sa dve godine zatvora i novčanom kaznom od 10,6 miliona dolara, a takođe i da katalonski i brazilski klub budu kažnjeni sa devet, odnosno sedam miliona dolara. 

Postupak je pokrenut posle žalbe brazilskog investicionog fonda DIS, koji je bila vlasnik 40 odsto prava na Nejmara. Taj fond tvrdi da je uskraćen za pravu naknadu prilikom transfera Nejmara iz Santosa u špansku Barcelonu. 

Barcelona je tada navela da je transfer vrijedan 57,1 milion eura, da je Neymaru pripalo 40 miliona, a Santosu 17,1 miliona, od čega je kompanija DIS dobila 6,8. 

Međutim, španski sud naveo je da je transfer vrijedeo 83,3 miliona, zbog čega se i žalila kompanija DIS, jer smatra da je Barcelona prikrila pravi iznos i isplatila joj manje novca.