BORILAČKI SPORTOVI

Veliko olakšanje za bh. kickboxere u 2017. godini

Direktor reprezentacije BiH Ismir Iko Pramenković donio niz odluka

A. S.

20.2.2017

Direktor Kickboxing saveza reprezentacije Bosne i Hercegovine Ismir Iko Pramenković, tokom proteklog vikenda na Ilidži, u hotelu "Hollywood", održao je sastanak sa potpredsjednikom Alijom Ogrićem, generalnim sekretarom Muhamedom Šabanovićem, selektorom seniora Salkom Zildžićem, selektorom juniora Veselinom Đuričićem, predsjednikom sudijske komisije Neđom Bratićem i jednim od trenera Redžepom Halilovićem, gdje je tema razgovora bio prijedlog za donošenje odluke za seniore koji će biti podijeljeni u  A i B kategorije.

To znači da u B kategoriju spadaju borci koji imaju manje od 15 mečeva, a u A kategoriju spadaju borci koji imaju više od 15 borbi.

pramenkovic-iko

Ismir Iko Pramenković: Velike i važne odluke već na početku direktorskog mandata

- Ovom odlukom će borci iz B u A kategoriju prelaziti tek nakon obavljenih 15 mečeva, čime smatramo da ćemo poštedjeti mlade i neiskusne borce da se susreću u borbama sa iskusnijim borcima - pojasnio je odluku ismir Iko Pramenković za naš portal. 

Odluka je jednoglasno usvojena i već će se primjenjivati na sljedećem Državnom prvenstvu koje će biti održano u Bihaću  25. marta, u disciplini K1 gdje će organizator biti KBS Favorit BH iz Bihać na čelu s predsjednikom i trenerom kluba Rinaldom Pikolotijem i odnosi se samo na "tvrde" discipline.