REGION

Nikolić i Vučić usaglasili mjere po pitanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije

Predsjednik i premijer Srbije sastali se danas u Beogradu

Redakcija

20.2.2017

Predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, i predsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarali su danas o političko-sigurnosnoj situaciji u ovoj zemlji i okruženju.

Ono što je važno za našu javnost je informacija da su usaglasili mjere i poteze po pitanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije. No, nije poznato šta su to konkretno dogovorili.

Oni su u potpunosti saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rješavanju regionalnih problema i izbjegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i Nikolića i Vučića, javili su srbijanskmi mediji nakon sastanka.

Razgovarali su i po pitanju odbrane vitalnih srbijanskih nacionalnih interesa povodom prijedloga za članstvo Kosova u UNESCO-u i Vijeću Evrope. Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju.

Istovremeno, Nikolić i Vučić su razgovarali i o predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.