VIJESTI

Sarajevo: Komandant NATO štaba posjetila Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Nakon uspješno realizovane i zahtjevne operativne akcije

Redakcija

20.2.2017

Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH posjetila je danas komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Giselle M. Wilz.

Tom prilikom ona se sastala s direktorom Direkcij,e Mirsadom Vilićem, i njegovim zamjenikom Milom Jurićem.

Povod za njenu posjetu Direkciji je bila nedavna uspješno realizovana i veoma zahtjevna operativna akcija na zaštiti Generalnog sekretara NATO-a za vrijeme njegove posjete Bosni i Hercegovini.

General Wilz je uručila zahvalnice policijskim službenicima Direkcije koji su neposredno učestvovali u zaštiti Generalnog sekretara te im zahvalila na izuzetno profesionalno obavljenom zadatku. General Wilz je također zahvalila Direkciji na dosadašnjoj saradnji i podršci u nekim operacijama NATO u BiH.

Tokom današnje posjete, direktor Vilić je upoznao generala sa zakonskim nadležnostima Direkcije, kao i poslovima koje službenici Direkcije svakodnevno obavljaju.

Također je prezentovao buduće planirane aktivnosti usmjerene na izgradnju i jačanje kapaciteta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Direktor Vilić je izrazio uvjerenje da će se buduća saradnja između NATO štaba i Direkcije nastaviti odvijati uspješno.