NOGOMET

Prošle godine je blistao u HNL-u, a danas je na pragu Premiershipa

Makedonac briljirira u Palermu

Redakcija

20.2.2017

Golgeter koji je prošle sezone parao mreže hrvatskih prvoligaša našao se na meti velikih evropskih klubova nakon samo sedam uspješnih mjeseci u Seriji A.

Ilija Nestorovski, makedonski napadač i bivši igrač Intera iz Zaprešića, mogao bi na ljeto već nakon jedne sezone napustiti Palermo i otići u Englesku. Veliki interes pokazao je Everton koji je poslao svog skauta na utakmicu Juventusa i Palerma ovog vikenda. Juve je slavio s 4:1, a Nestorovski ovaj put nije uspio zabiti.

Skromni napadač je nakon početaka u Prilepu i razočaravajuće epizode u Češkoj stigao u Hrvatsku 2013. U Zaprešiću je proveo tri godine i triput bio najbolji strijelac prvenstva. Prošle sezone je s 25 golova postao treći najuspješniji napadač HNL-a po broju golova u jednoj sezoni. Od Intera se oprostio u suzama kao "najtužniji čovjek na svijetu". 26-godišnji Makedonac zabio je 9 golova u 25 utakmica od prelaska u Palermo prošlog ljeta za samo pola miliona eura. 

U njemu klub iz Liverpoola vidi idealnu zamjenu za Romelua Lukakua, najboljeg igrača Evertona ove sezone sa 17 golova. Mladog Belgijanca traže najveći evropski klubovi, a navodno bi ga i Chelsea želio vratiti u svoje redove tri godine nakon što je iz tog kluba otišao u plavi dio Liverpoola za više od 35 miliona eura.

Prema pisanju engleskih sportskih listova, Everton će za Nestorovskog morati izdvojiti više od 20 milijuna eura, ali od prodaje Lukakua očekuju barem dvostruko više pa im visina odštete ne bi trebala predstavljati problem.

Ipak, Everton nije jedini koji ga prati. Želi ga i Atletico Madrid čijeg je trenera Diega Simeonea, Nestorovski potpuno osvojio svojom borbenošću. 'Cholo' u Palermovom napadaču vidi idealno pojačanje za ljeto kada bi klub mogao napustiti Fernando Torres, čija je budućnost još neizvjesna.

Palermov gazda Zamparini nedavno je otkrio da je Nestorovski mogao otići već ove zime za 15-20 milijuna, ali odlučili su ga zadržati. Priznao je da je jedan od zainteresiranih klubova bio Napoli. Nestorovski je nedavno rekao novinarima da ne razmišlja o odlasku iz kluba, a cilj mu je postati prvi strijelac Serije A i osigurati opstanak u ligi.