VIJESTI

Mektić: Manje je vremena trebalo Tesli da izumi transformator, nego Tužilaštvu da istraži kriminal u Milbaueru

Ministar sigurnosti najavio da vjerovatno od 21. marta ostajemo bez pasoša

E. MASLO

20.2.2017

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, je na konferenciji za novinare danas kazao kako će BiH vjerovatno ostati bez pasoša.

- Sve sam veći pesimista da ćemo 21. marta ostati bez putnih isprava, jer je napravljen štetan ugovor po BiH. Mislim da nemamo šanse da se izvučemo iz ovog problema u kratkom vremenskom periodu - rekao je Mektić.

Mektić je naglasio kako je ovo direktan udar na građane BiH, jer će oni platiti cijenu štetnog ugovora.

- Ovo je nevjerovatan kriminal, ne na štetu BiH, već direktno udara građane, jer građani svaki put plaćaju cijenu tog štetnog ugovora. Da zlo bude još veće, cijena koja je ponuđena za jednu ispravu je 10 eura i išli su jednom nelojalnom i nerealnom cijenom da bi suzbili svu konkurecniju po pitanju pasoša, ali su imali prostora gdje su se namirivali sa ličnim kartama - rekao je Mektić.

Istakao je da je na sjednici Vijeća ministara predložio da javnost sazna u koji smo kriminal uvučeni oko pasoša i lične karte.

- Rekao sam na sjednici da trebamo teret prebaciti na budžet, da smanjimo naše plate i putne troškove - istakao je.

Ministar sigurnosti je još jednom apelovao Tužilaštvo da se istraži kriminal u Milbaueru.

- Ovo sve što govorim, svi znaju. Ne znam kako da urazumim Tužilaštvo. Evo molim ih da okončaju istragu u Milbaueru, da raskrinkaju taj kriminal. Manje je vremena potrošio Tesla dok je izumio transformator, nego njima da vrše istragu. Ovo nije teško za dokazati, jer imamo ugovore, dokumentaciju i vidi se da se išlo na štetu države BiH i svih građana u BiH. Ljudi iz Tužilaštva mogu vrlo brzo sa policijom da raskrinkaju kriminal. Pa pazite, lična karta košta jedan euro, a mi je plaćamo devet eura - zaključio je Mektić.