CRNA HRONIKA

Crni vikend u BiH: Potjera za dilerima, tuča navijača, lančani sudari, srčani udari...

Rubrike crne hronike bile među najpopunjenijima

D. K.

19.2.2017

Vikend iza nas građani BiH neće pamtiti po dobrom, s obzirom na to da su rubrike crne hronike bile među najpopunjenijima. Bilans - četvero smrtno stradalih i više teže i lakše povrijeđenih.

Glavni uzrok "crnog vikenda" definitivno su nove snježne padavine, koje su dočekale nespremnim vozače. Tako smo imali veliki broj saobraćajnih nesreća, među kojima su neke završile i fatalno...

Subota, 18. februar

Magistralni put Zvornik-Milići: Poginuo 66-godišnjak

Šezdesetšestogodišnji muškarac poginuo je ujutro u saobraćnoj nesreći na magistralnom putu Zvornik-Milići, u mjestu Kasaba.

Saobraćajna nesreća dogodila se u 7.15 sati kada je Golf kojim je ovaj muškarac upravljao sletio sa puta.

Novi Travnik: Dvoje poginulo, tri osobe povrijeđene

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Novom Travniku dvije osobe smrtno su stradale, a tri su povrijeđene.

Nesreća se dogodila u 8.45 sati, a učestvovali su Fiat Punto i Caddy.

Djeca nastradalih prevezena su prvo u bolnicu u Travniku, gdje su im konstatovane teške tjelesne povrede, i zbog toga su prebačena u Sarajevo. Radi se o djevojci M.P. (1984) i mladiću M.P. (1989).

Vozač Caddyja H.K. zadobio je lakše tjelesne povrede i smješten je u travničku bolnicu.

n-travnik

U udesu učestvovali Fiat Punto i Caddy

Butila: Sudar Mercedesa i Alfe

Na autoputu A1 kod petlje Butila u udesu Mercedesa i Alfe koji se dogodio u podne nije bilo povrijeđenih. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

butila

Na vozilima pričinjena materijalna šteta (Foto: J. Alibegović)

Lapišnica: Dvoje teško povrijeđenih

U večernjim satima, tačnije u 16.48 sati, u mjestu Lapišnica, na putu Pale - Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri osobe.

lapisnica

U udesu učestvovala dva vozila (Foto: M. Kadrić)

U sudaru dva vozila dvije osobe zadobile su teške, a jedna lakše povrede.

Sanski Most: Opel Vectra završila u dvorištu kuće

U Sanskom Mostu oko 19 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali Mercedes i Opel Vectra, pri čemu su dvije osobe lakše povrijeđene.

Do nesreće je došlo kada je vozač Vectre Muamer Zenković (25) iz sporedne prelazio ulicu sa pravom prvenstva, a njom se, prema izjavama svjedoka, velikom brzinom kretao Mercedes kojim je upravljao Emir Jakupović.

58a8afc8-ef44-4e7d-9a8a-7aae0a0a0a64-udes-2-718x446

U sudaru dvije osobe lakše povrijeđene (Foto: M. Dedić)

Muamer Zenković je prednjim krajem Mercedesa udario Vectru u zadnji kraj i odbacio je u dvorište kuće uz putnu komunikaciju. Zenković i suvozačica u Mercedesu Fajla Jakupović (56) zadobili su lakše tjelesne povrede.

Policija je na licu mjesta obavila uviđaj.

Nedjelja, 19. februar

Sarajevo: Dramatična potjera na ulicama za osuđenim dilerom

Vlado Delić, odranije poznat policiji, pokušao je pobjeći iz BiH, nakon što mu je potvrđena desetogodišnja zatvorska kazna u Sudu BiH, gdje je, prema potvrđenoj optužnici, terećen za organiziranu trgovinu narkoticima.

On se odmah nakon što je čuo da mu je potvrđena presuda, spakovao i sjeo u vozilo. No, reagirala je i ekipa sudske policije.

Delić je primijećen u Sarajevu, ali kada su ga policajci pokušali zaustaviti, on je dodao gas te je nastavio voziti prema Istočnom Sarajevu.

Sistemom veze obaviješteni su i pripadnici CJB Istočno Sarajevo, koji su blokirali cestu i uhapsili Delića. Nakon privođenja Delić je odveden na izdržavanje zatvorske kazne.

Lančani sudar u Banjoj Luci

Na Prijedorskoj petlji u Banjoj Luci došlo je do lančanog sudara, a na automobilima je pričinjena velika materijalna šteta.

Nije poznato je li bilo povrijeđenih osoba.

Policija je na mjestu događaja obavila uviđaj, a saobraćaj na ovoj dionici odvijao se otežano.

Derventa: Mladić preminuo od posljedica srčanog udara

Dvadesetpetogodišnji mladić iz Dervente pronađen je mrtav na ulici u centru grada.

Mladić je pao i udario glavom od ivičnjak tako da se prvobitno sumnjalo da je to uzrok smrti, ali nakon obdukcije je utvrđeno da je preminuo od posljedica srčanog udara.

- Na mladiću su primijećene manje povrede od pada, ali za sada nema nikakvih indicija da se radi o nekom krivičnom djelu - rekli su u CJB Doboj.

Lančani sudar u Sarajevu

U poslijepodnevnim satima, u sarajevskom naselju Otoka došlo je do lančanog sudara u kojem su učestvovala tri vozila.

Nesreća se dogodila u blizini tržnog centra "Merkur", kada je taxi vozilo udarilo Golfa 2 ispred sebe, a od siline udara Golf se zabio u Audi koji se nalazio ispred.

58a9abfc-7458-4e83-85d4-1d6d0a0a0a64-56bb57b4-ebc8-4ed3-bf27-68fb0a0a0a64-20160210-161631-718x446-718x446

Iz Operativnog centra MUP-a KS su za Avaz.ba potvrdili da je nastala materijalna šteta, ali povrijeđenih lica prilikom ovog sudara nije bilo. Uviđaj su na licu mjesta obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Bijeljina: Potukli se navijači, reagovala policija

Dvije osobe lakše su povrijeđene u fizičkom obračunu navijača "Crvene zvezde" i "Partizana" u Bijeljini.

Do fizičkog obračuna navijača došlo je na zaobilaznici u gradu, a policija je prijavu o ovom slučaju primila u 10 sati. Policija je po prijavi izašla na lice mjesta sa kojeg su se udaljili navijači "Crvene zvezde".

Riječ je o navijačkim grupama iz Prijedora i Teslića, koje su putovale kroz Bijeljinu.

Mostar: Dva udesa, jedno lakše povrijeđeno

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u protekla 24 sata registrovane su dvije saobraćajne nesreće u kojima je jedna osoba zadobile lakše povrede.

U istom periodu registrovano je pet krivičnih djela od kojih dvije teške krađe, jedna krađa, nasilje u porodici i jedno krivično djelo oštećenja tuđe stvari.

Zabilježena su i dva požara na području Mostara i to požar na dimnjaku u Titovoj ulici, te na otpadu u Sjevernom logoru.

Prijedor: Golfom udarila djevojku na pješačkom prelazu

U saobraćajnoj nesreći koja se oko 19.20 sati dogodila u neposrednoj blizini centra Prijedora, povrijeđena je djevojka A.V. (21) iz tog grada.

 Ona je kolima hitne pomoći prebačena u opštu bolnicu u Prijedoru i trenutno je zadržana na posmatranju iako su joj konstatovane lake tjelesne povrede.

03

Za volanom Golfa 2 bila 72-godišnja R.R. iz Prijedora (Foto: D. Stojnić)

- Djevojku je na pješačkom prelazu udario Golf dvojka bijele boje, za čijim se upravljačem nalazila R.R. (72) iz Prijedora - rekla je portparolka CJB Prijedor Zvezdana Alendarević.

Vozačica Golfa se nakon nesreće u kojoj je prošla bez povreda zaustavila na metar iza pješačkog prelaza. Uviđaj nesreće obavili su policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora.