BIH

OHR: Naša pažnja prvenstveno je usmjerena na političku stabilnost u BiH

Saopćenje povodom zahtjeva za reviziju tužbe

Agencije

19.2.2017

Iz Kancelarije visokog predstavnika /OHR/ Srni je rečeno da je njihova pažnja "prvenstveno usmjerena na političku stabilnost u BiH i eventualne negativne reakcije na zahtjev za reviziju presude u predmetu koji je BiH pokrenula protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu". 
 
"Naravno, Kancelarija visokog predstavnika će nastaviti da pažljivo prati razvoj događaja. Naša pažnja je prvenstveno usmjerena na političku stabilnost i eventualne negativne reakcije na zahtjev za reviziju presude u predmetu koji je BiH pokrenula protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde", navode iz OHR-a. 
 
OHR očekuje da institucije BiH neometano funkcionišu, a u korist svih građana, ističući da BiH treba da se okrene ka reformama i budućnosti.
 
"Što se tiče samog sudskog postupka, naš princip je da ne komentarišemo pojedinačne sudske predmete, posebno kada se ne odnose direktno na Dejton. Na BiH je da odluči da li su stvoreni uslovi za reviziju, a Međunarodni sud pravde će ocijeniti da li je zahtjev za reviziju prihvatljiv", kažu u OHR-u.