VIJESTI

Nermina Frenjo: Odlučili smo opći interes Stoca staviti ispred privatnih

Predsjednica stolačkog SBB-a i predstavnica Inicijative za Stolac

M. Sm.

19.2.2017

Predsjednica stolačkog SBB-a i predstavnica Inicijative za Stolac Nermina Frenjo glasala je u Osnovnoj školi u Stocu, nakon čega je dala izjavu medijima.

- Bili smo tokom jutra skeptični kako će ovi izbori biti organizirani, ali pošto su nam naši članovi biračkih odbora javili da su iz Centralne izborne komisije ovaj put osigurali zaista regularne izbore, mi smo odlučili da izađemo - rekla je Frenjo.

Ipak, kazala je Frenjo, žalosti činjenica da je CIK to uradio tek sada, nakon brojnih neregularnosti na koje su mjesecima upozoravali iz Inicijative za Stolac i nakon skidanja s liste njihovih kandidata Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića i Ahmeta Ljubovića.

- Uprkos svemu, odlučili smo opći interes staviti ispred privatnih, odnosno da glasamo za boljeg čovjeka. Nadamo se da će bolji Hrvat, odnosno čovjek danas da pobijedi - istakla je Frenjo.

Upitana kakav rezultat očekuje kada je riječ o Općinskom vijeću, budući da je sada ona nosilac liste, Frenjo je navela kako su i prošli put, to jest 2. oktobra, s obzirom na osvojene glasove, očekivali devet do deset vijećnika od njih ukupno 17.

- Isto očekujemo i danas i to bi definitivno značilo da napokon možemo učestvovati u vlasti. Mi zaista ne želimo da budemo dio neke rušilačke politike - poručila je Frenjo.

Odgovorila je i na pitanje šta bi u slučaju osvajanja većine u Općinskom vijeću bio njihov prioritet u radu.

- Kao što vidite kada prođete kroz Stolac, grad izgleda kao 1993. godine. Prvo ćemo na tome raditi. Na prosperitetu u svakom smislu - zaključila je Frenjo.