VIJESTI

Koalicija "Pod lupom": Izbori u Stocu protiču bez većih problema

Saopćenje za javnost

Redakcija

19.2.2017

Izborni proces u Stocu protiče bez većih problema, uz uočene manje nepravilnosti, izvjestili su posmatrači Koalicije ''Pod lupom''.

Do 15.00 sati posmatrači su uočili dvije nepravilnosti koje su na vrijeme spriječene, a uložena je i jedna primjedba u Zapisnik o radu biračkog odbora.

Posmatrač Koalicije je uložio primjedbu u Zapisnik o radu biračkog odbora na biračkom mjestu 176A007 (Dom Bobanovo ) gdje je stranački posmatrač pružio pomoć glasaču pri glasanju, što nije dozvoljeno.

Na biračkom mjestu broj 176A014 (Rivine 2) glasač je pokušao iznijeti glasački listić za općinsko vijeće, a što je posmatrač Koalicije ''Pod lupom'' primijetio te obavijestio birački odbor koji je odmah reagovao te je sačinjena i službena zabilješka o ovom slučaju.

Osim toga na biračkom mjestu gdje se glasa sa nepotvrđenim glasačkim listićima 176ANNN (Osnovna škola Stolac), glasač je fotografisao glasački listić, što takođe nije dozvoljeno.

Mobilni tim Koalicije ''Pod lupom'' je do sada obišao osam biračkih mjesta. Pored gore navedenog, zabilježeno je više slučajeva porodičnog glasanja, te okupljanje veće grupe osoba ispred nekolicine biračkih mjesta.

Koalicija poziva građane i građanke ove opštine da izađu na izbore. Biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati. Građani i građanke opštine Stolac sve uočene nepravilnosti mogu prijaviti na broj telefona 060/322-6410.

Podsjećamo da Koalicija Pod lupom sljedeće saopštenje za javnost o toku glasanja, zatvaranju biračkih mjesta, te mogućim incidentnim situacijama tokom cijelog izbornog dana planira objaviti u 21:00 sat.