VIJESTI

PREOKRET U STOCU: Bošnjaci masovno izlaze na izbore!

Građani okupljeni oko Inicijative za Stolac

M. Sm.

19.2.2017

Preokret u Stocu! Tačno u 13 sati građani okupljeni oko Inicijative za Stolac počeli su izlaziti na biračka mjesta.

Iako su do tada sve informacije ukazivale na to da će Bošnjaci bojkotirati ponovljene izbore, kako se to iznosilo već danima, ipak, dogodio se preokret.

Kako nam je potvrđeno iz Inicijative, ovu odluku su donijeli zbog činjenice da je do sada Centralna izborna komisija BiH prilično dobro nadzirala izborni proces te da su na taj način šanse za malverzacije i krađu u režiji stolackog HDZ-a svedene na minimum.

Inače, šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Bruce Berton borave danas u Stocu.

Moore danas je u Stocu još jednom pozvao sve građane da iskoriste svoju demokratsku dužnost.

 Nadamo se da će građani iskoristiti svoje demokratsko pravo i glasati, te izabrati vijećnike i načelnika. Stolac već godinama ima brojne probleme i prepreke i zbog toga želimo da ekonomski razvoj i dijalog između građana krene nakon ovih izbora i da oni budu temelj - rekao je Moore.

Berton je pozvao sve građane Stoca da izađu na izbore i izaberu vlast koja će ih predstavljati iduće četiri godine, naglasivši kako je jako važno da građani iskoriste svoje pravo.

- Pozivam građane da izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike i to je ono što je najvažnije - kazao je Berton i dodao da ne postoje planovi za bojkotiranje današnjih izbora.

stolac-policija-11

Pripadnici Specijalne policije u Stocu

Da se ne bi ponovio scenarij od 2. oktobra prošle godine, na ulicama Stoca prisutni su i pripadnici Specijalne policije HNK.