VIJESTI

Koalicija "Pod lupom": Zabilježene manje nepravilnosti na izborima u Stocu

Potvrđeno za Avaz.ba

Al. Ti.

19.2.2017

Posmatrači Koalicije za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" nesmetano su pristupili biračkim mjestima u općini Stolac, gdje se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori - kazala je za Avaz.ba Jovana Kljajić, koordinatorica za odnose s javnošću Koalicije 'Pod lupom'.

- Izborni dan u općini Stolac započeo je u skladu s Izbornim zakonom BiH na svih 20 biračkih mjesta. Posmatrači su izvijestili da su svi članovi biračkih odbora bili prisutni na biračkim mjestima u 6 sati, na što ih obvezuju propisi - kazala je Kljajić.

Međutim, tokom izbornog procesa u Stocu, zabilježene su i manje nepravilnosti.

Naime, kako nam je kazala Jovana Kljajić, koordinatorica za odnose s javnošću Koalicije 'Pod lupom' nepravilnosti su se desile u dvije osnovne škole.

- U Osnovnoj školi Stolac, zabilježan je jedna nepravilnost kada je jedan glasač slikao listić, na šta su svi reagovali i to je spriječeno na vrijeme. Druga nepravilnost se desila u Osnovnoj školi Rivine, gdje je jedan glasač pokušao iznijeti listić za Općinsko vijeće. To je primijetio posmatrač koalicije "Pod lupom" i informisao birački odbor, što je odmah spriječeno i sačinjena je službena zabilješka od strane službenika CIK-a - kazala je Kljajić.

Podsjećamo da se izbori u Stocu nisu mogli provesti 2. oktobra prošle godine jer su prekinuti nakon nekoliko incidenata.