BORILAČKI SPORTOVI

Nevjerovatna sudbina mlade bokserke: Ja sam djevojka od nula dolara!

Sportski put Ivane Habazin

Redakcija

18.2.2017

Nedavno snimljen dokumentarni film u trajanju od 32 minute naslova “Djevojka od nula dolara” će se ovih dana prikazivati na međunarodnom festivalu filma ZagrebDox.

Radi se o svojevrsnom anti-naslovu refereiranom na filmski mega hit “Djevojka od milion dolara”, sjajno ostvarenje koje je režirao Clint Eastwood, a u kojem je ulogu života odigrala Hillary Swank. Ivana nije uspjela ostvariti snove i postati apsolutna prvakinja svijeta u profesionalnom boksu, barem ne za sada. O tome je snimljeno ovo filmsko dokumentarno ostvarenje…

- Film govori o mom sportskom putu, kako sam postala svjetska prvakinja u velteru po IBF-u i kako nisam mogla više od toga. Boksala sam još dva puta za naslove, ali sam izgubila, jer nisam imala nikakvu podršku moje države. U filmu se govori i o Ceciliji Brækhus, boksačici koja me pobijedila i koja drži naslove u sve četiri najveće organizacije zahvaljujući i tome što ima sjajnu logistiku - rekla je glavna protagonistica dokumentarnog filma Ivana Habazin u intervjuu za Večernji list.

Hvatska profesionalka se nedavno vratila treninzima, no morat će na prisilnu pauzu…

- Imam određeni problem sa štitnjačom koji mi oduzima energiju pa često treniram, a kao da stojim na mjestu. Kada taj problem riješim, vratit ću se boksu u punom kapacitetu. Uostalom, tek mi je 27 godina i mogu reći da sam u najboljim godinama - zaključuje u intervjuu.