VIJESTI

Nakon sunčane sedmice, nestabilno vrijeme s padavinama u BiH (FOTO/VIDEO)

Narednih dana stabilizacija vremena

Mi. K.

18.2.2017

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas preovladava oblačno vrijeme praćeno kišom i snijegom. Slab snijeg, koji pada u istočnim i sjeveroistočnim područjima, lokalno i u centralnim područjima Bosne, izazvao je probleme u saobraćaju.

Otkazan let

Zbog snijega koji pada u većem dijelu BiH saobraća se sporije. Na putnim pravcima Sarajevo-Konjic i Srednje-Olovo obavezna je upotreba za teretna motorna vozila.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima Novi Travnik-Bugojno, Bugojno-Kupres, Travnik-Donji Vakuf, Prozor-Gornji Vakuf, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Iz informativnog centra Međunarodnog aerodroma Sarajevo saznajemo da je otkazan let za Munchen, dok ostali letovi saobraćaju prema planiranim terminima.

Kako nam je kazao glavni dispečer Željezničke stanice Sarajevo, jutros nema kašnjenja vozova.

Ekipa našeg portala vam donosi i ostale redove vožnje autobuskog, željezničkog i vazdušnog saobraćaja Bosne i Hercegovine.

Na istoku i jugoistoku Hercegovine pretežno pada kiša. Vjetar većinom slab, na jugu i zapadu zemlje do umjerene jačine, sjevernog smjera.

U glavnom gradu naše zemlje pada slab snijeg, a temperatura zraka kreće se između -1 i 3 stepeni saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Nestabilno vrijeme očekuje se i drugog dana vikenda.

temp

U Bosni će preovladavati pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg prijepodne može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima, lokalno i u centralnim područjima Bosne. Na istoku i jugoistoku Hercegovine može pasti malo kiše.

Stabilizacija vremenskih uvjeta

Meteorolozi najavljuju lagani prestanak padavina početkom radne sedmice i stabilizaciju vremenskih uvjeta.

Ponedjeljak će biti bez padavina uz sunčano vrijeme, a ponegdje malu do umjerenu oblačnost. Prije podne povećane niske naoblake će biti po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. 

Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i -1 stepen, na jugu zemlje od 0 do 4. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu od 9 do 13 stepeni celzija.

Slično vrijeme preovladavat će i u utorak kada se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana naoblačenje sa sjeverozapada, a u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne može pasti malo kiše. 

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i 0 stepeni celzija, na jugu zemlje od 0 do 4. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11, a na jugu do 14.