NOGOMET

Dybala: Juventus nije igrao dobro, moramo promijeniti stav

Sjajni Argentinac sinoć postigao dva gola

Fena

18.2.2017

Nogometaš Juventusa, Paulo Dybala, smatra da njegov tim nije pružio dobru partiju protiv Palerma sinoć, iako je "Stara dama" slavila s ubjedljivih 4:1.

Fenomenalni Argentinac, koji je sinoć postigao dva gola, posebno lijep prvi pogodak iz slobodnog udarca, smatra da ekipa mora promijeniti stav.

- Napravili smo veliki korak, ali nismo igrali dobro. U prvom poluvremenu smo imali mnogo pogrešnih pasova, bili smo površni i ne možemo dozvoliti da se to dogodi ponovo - rekao je mladi napadač, prenosi Football Italia.

"Staru damu" u srijedu sljedeće sedmice očekuje prva utakmica protiv Porta u gostima u okviru osmine finala Lige prvaka, a Dybala smatra da taj meč neće biti lagan i da ekipa mora promijeniti mentalitet.

Dybala je u Juventus došao 2015. godine iz Palerma za 32 miliona eura, a sinoć je nakon postignutih golova odbio da slavi zbog poštovanja prema svom bivšem klubu, navijačima i nekadašnjim timskim saigračima.

Italijanski mediji navode da bi Argentinac trebao u narednim danima produžiti ugovor s torinskim timom, i postati jedan od najplaćenijih nogometaša u Seriji A.