REGION

Tuča naprednjaka: Sjednica odbora SNS završena fizičkim obračunom

Neslaganje u stranci

(Blic)

17.2.2017

Tuča, psovke i uvrede, razbijena brada jednom članu... Ovo je epilog posljednje sjednice Opštinskog odbora SNS u Žitorađi.

Tema je bila, ako je to važno, animiranje omladine za predstojeće predsjedničke izbore. Verbalni sukob je najprije započeo između isključenog člana koji čeka konačnu odluku centrale Velimira Mitrovića i potpredsjednika SNS u Žitorađi Zorana Stajkovića. Navodno, pokušavajući da spriječi da dođe do fizičkog obračuna između njih, umiješao se Ljubiša Mitić, koji je izvukao najdeblji kraj jer je dobio udarac u bradu, posjekotinu od dva centimetra i tri šava.

Mitića je udario Momčilo Nikolić, inače vozač predsjednika opštine Žitorađa Slađana Mladenovića, a veći sukob spriječili su ostali članovi SNS. Mitić je nakon pregleda u žitorađskom Domu zdravlja transportovan u prokupačku bolnicu, gdje mu je rana ušivena.

- Sjedio sam između Stajkovića i Mitrovića i u jednom trenutku sam ustao i pokušao da smirim strasti i da ih razdvojim jer su pale teške riječi i psovke, pa je svakog časa mogao da izbije fizički sukob. Tada se umiješao ničim izazvan Momčilo Nikolić i udario me - tvrdi Mitić, koji je nakon toga pozvao policiju i zatražio medicinsku pomoć.

S druge strane, Nikolić tvrdi da je želio da spriječi sukob, te da se samo branio jer je njega Mitić napao. Kaže i da mu nije jasno otkud posjekotina na bradi njegovog stranačkog kolege.