SPORT

Goraždanin Aldin Mićivoda novi vicešampion Evrope u karateu

Veliki uspjeh mladog karatiste u bugarskoj Sofiji

Al. B.

17.2.2017

Goraždanin Aldin Mićivoda novi je vicešampion Evrope, nakon što je u finalnoj borbi 44. Evropskog prvenstva za juniore, kadete i mlađe seniore, koje se održava u Sofiji (Bugarska) poražen od predstavnika Turske Gumuša Duhana.

Na putu do finala član KK "Goražde" savladao je Šona Krina iz Irske, Abdeselema Rajbaka iz Francuske, Kaptebo Botonda iz Mađarske i Betina Malićija sa Kosova.

aldin-i-ramiz-micivoda

Aldin i Ramiz Mićivoda

Na putu do finala u kategoriji do 70 kilograma Aldin je najteže borbe imao sa Rajbakom i Malićijem, koji spadaju u najbolje u ovoj kategoriji, a u finalnoj, u kojoj je poražen sa 5:0, presudili su detalji i trenuci dekoncentracije.

- Moj sugrađanin Sanin Kanlić je prošle godine bio treći, a ne znam ni sam koliko dugo već zlato ili srebro nisu stigli u Goražde. Naravno da se osjećam super - kazao nam je Aldin.

Na prvenstvu u Sofiji Munib Dedović, član KK „Mladost“ iz Viteza osvojio je bronzanu medalju u kategoriji preko 70 kilograma. Sutra se očekuje nastavak takmičenja, a naši karatisti očekuju i nove uspjehe.

- U Goraždu sam u ponedjeljak tokom dana. Mojim Goraždanima poručujem da ih volim puno i da im nosim srebrnu medalju, prvu nakon dugo godina – kazao nam je Mićivoda.

Aldin u Sofiji ostaje preko vikenda, a sa kolegama se u ponedjeljak vraća u Sarajevo.

- Ne znam šta drugo da kažem osim da sam presretan, jer ovo su trenuci kada svaki roditelj osjeća veliki ponos – kazao nam je Ramiz Mićivoda, Aldinov otac i trener u klubu.

Aldin Mićivoda je višestruki prvak BiH, treći na Balkanu u kategoriji dječaka, osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim turnirima. Član je kadetske selekcije naše zemlje. Ima samo 15 godina, 12. maja će proslaviti svoj šesnaesti rođendan.