NOGOMET

Spalletti prije utakmice rekao šta misli o Džeki, a onda je proradio bosanski inat! (VIDEO)

Dijamant je sinoć bio u svom elementu

M. M.

17.2.2017

Roma je sinoć odigrala prvu utakmicu šesnaestine finala Evropske lige u gostima kod Villareala, Edin Džeko je odigrao maestralnu partiju, a Rimljani su pobijedili sa 4-0. Ipak, tek nakon utakmice u prvi plan je "iskočila" izjava trenera Rome prije utakmice. 

Iako je klub s Olimpica u vrhunskoj formi, mediji u Italiji su prije utakmice najavljivali teško gostovanje. Na zvaničnoj press-konferenciji prije utakmice, trener Vučice Luciano Spalletti je govorio kapitenu reprezentacije BiH, Edinu Džeki. 

Medije je najviše zanimalo da li je Džeko jedini igrač Rome koji je "nedodirljiv".

- Džeko nije nezamjenjiv i to sam pokazao prošle sezone, a uz pored togga to je dalo i odlične rezultate. Džeko je jedini igrač s ovim karakteristikama za centralnog napadača i nema razloga da ga mijenjam kada je u ovakvoj formi. Ipak, ima i drugih formacija koje znam koristiti, a da on nije dio njih - rekao je Spaletti, te naglasio da u napadu ima i drugih opcija pored Dijamanta.

Ostalo je historija. Bosanski inat se probudio i "nasukao" Žutu podmornicu iz Villareala nevjerovatnim hat-trickom. Džeko je, nakon meča, zasluženo uzeo loptu za suvenir, a poklonio ju je svojoj kćerci Uni.