VIJESTI

Nevoljni Perić novinarki Avaz.ba: "Otkud vam pravo da me slikate?"

Smijenjeni predsjednik OIK Stolac odazvao se na saslušanje u prostorije SIPA-e

Redakcija

17.2.2017

Smijenjeni predsjednik Općinske izborne komisije Stolac, Ivan Perić, odazvao se danas tačno u 16 sati na saslušanje u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Mostaru.

Perić nije bio voljan za izjave, a našoj novinarki je odbrusio pitanjem: "Otkud vam pravo da me slikate?".

Prethodno se u svojstvu svjedoka u prostorije SIPA-e na saslušanje javio i zastupnik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i bivši kandidat za načelnika općine Stolac u ime bošnjačke koalicije "Inicijativa za Stolac" Salmir Kaplan.

unnamed-1

U izjavi za Avaz.ba, Kaplan je potvrdio da je dao izjavu u SIPA-i nakon što je početkom ovog mjeseca podnio krivičnu prijavu za vršenje krivičnih dijela u izbornom procesu u Stocu, među kojima i djela za zloupotrebu položaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dijela.

- Na tri stranice sam opisao kako su organizirani a predvodi ih sam načelnik Bošković. On ima šefa matičnog ureda, predsjednika biračkih odbora, ljude koji pregledaju lične karte na izborima i puštaju druge da nezakonito glasaju. Tražio sam od SIPA-e da u nedjelju bude na licu mjesta i da hvataju ljude na djelu. Ponudio sam se da budem svjedok i da lično pokazujem ko nelegalno glasa. Imam nagovještaje da će se nešto popraviti - kazao je Kaplan za Avaz.ba.

unnamed-2

Također, saslušani bi trebali biti i aktuelni načelnik Stoca Stjepan Bošković, te Renata Stanković koja je snimljena kako glasa na nedozvoljenom mjestu u Stocu na izborima održanim 2. oktobra prošle godine.