CRNA HRONIKA

Incident u Prijedoru: Pijani vozač automobilom pokušao izgurati policajca s ceste

Alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu

(Srna)

17.2.2017

Prijedorska policija uhapsila je muškarca inicijala M.R. jer je na lokalnom putu Prijedor-Ljubija vozilom pokušao da izgura sa kolovoza automobil policajca koji u to vrijeme nije bio na dužnosti.

Policijski službenik MUP-a Republike Srpske inicijala S.D. prijavio je policiji da je nepoznati vozač 14. februara automobilom "opel" pokušao da izgura sa kolovoza njegov "golf", saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Incident se dogodio u 23 sata na lokalnom putu Prijedor - Ljubija kada je vozač "opela", u kojem je bilo više osoba, zaustavio vozilo i više puta udario šakom u vozilo policajca.

Policajac je potom okrenuo automobil i zaputio se ka Prijedoru, a za njim je krenuo i vozač "opela", više puta udarajući u vozilo oštećenog, pokušavajući da ga izgura sa kolovoza.

U Ulici srpskih velikana u Prijedoru policijski službenici zaustavili su vozilo "opel kadet" i uhapsili M.R, s kojim su u vozilu bile još četiri osobe, od kojih je jedan maloljetnik.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci bit će dostavljen izvještaj protiv M.R. zbog počinjenih krivičnih djela izazivanje opće opasnosti, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.