LIFESTYLE

Od toples modela do državnih funkcija: One su najzgodnije političarke na svijetu

Internetski portal odabrao najzgodnije političarke i otkrio čime su se ranije bavile

Reckon Talk /Redakcija)

20.2.2017

Ako ste do sada mislili da je politika dosadna, nakon što pogledate ko se sve njom bavi, svakako ćete promijeniti mišljenje. Portal Reckon Talk napravio je listu najljepših svjetskih političarki. One danas zauzimaju mjesta u parlamentima, vladama i kraljevstvima, ali njihov život nije oduvijek bio usmjeren na politiku.

Oženio bi je 

Italijanka Mara Karfanja (Carfagna) ranije je bila toples model i igračica, ali je postala vrlo konzervativna političarka. Karfanja je ministrica za jednakost, a veliki broj portala opisuje je kao bivšeg modela i TV voditeljicu koja je "najljepša ministrica u svijetu". Nazivaju je "Mara La Bella" (Lijepa Mara). Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (Berlusconi) bio joj je vrlo naklonjen pa je čak jednom rekao da bi je odmah oženio, samo da već nije oženjen.

Eva Kaili, bivša voditeljica, izabrana je 2007. godine u grčki parlament, a ima status "najzgodnijeg parlamentarca" u Grčkoj, a redovno je izazivaju druge ljepotice u parlamentu.

Ana-Marija Galojan je ljepotica koja vodi Estonski evropski pokret. Važi za jednu od najvažnijih žena u Estoniji, a bila je optužena za pronevjeru sredstava i trošenje na kozmetičke proizvode. Njen odgovor? Pozirala je obnažena za “Playboy” u znak protesta.

Sethrida Geagea, jedna od najpopularnijih političarki u Libanu, ima reputaciju ne samo zbog ljepote nego i zbog prkošenja sirijskoj dominaciji. Njen suprug Samir Geagea pušten je 2005. iz zatvora poslije 11 godina.

Nikol Mineti (Nicole Minetti) stomatološki je tehničar, a ušavši u politiku, postala je bliska s Berluskonijem. Ona je bila u centru medijske pažnje tokom afere kada je Berluskoni tužen zbog zavođenja maloljetnica na svojom bunga-bunga zabavama.

Vladajuća partija

Alina Kabajeva je bivša olimpijska šampionka u gimnastici. Nakon što je završila sportsku karijeru, posvetila se politici i postala član vladajuće partije Jedinstvena Rusija. Kruže glasine da je u vezi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Članica izraelskog Kneseta Orli Levi (Orly) važi za najljepšu političarku u svojoj zemlji. Majka je troje djece i važi za političarku koja zastupa desničarske stavove. 

Srbijanka Vanja Hadžović članica je SPS-a koja je na sumnjiv način došla do posla savjetnice u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije.