BIZNIS

Otvoren "Raiffeisen club kutak" za studente Ekonomskog fakulteta

Nastavak dugogodišnje saradnje

Redakcija

17.2.2017

Partnerska saradnja "Raiffeisen banke" sa Ekonomskim fakultetom nastavljena je i ove godine kroz podršku Ekonomskog foruma u organizaciji Fakulteta te stipendiranja studente ove institucije.

U sklopu promocije svojih kanala digitalizacije "Raiffeisen banka" je podržala i projekat "Studentski kutak" na ovom fakultetu.

- Naš odabir Ekonomskog fakulteta je logičan uzevši u obzir sinergiju bankarstva i ekonomije kao nauke, ali i činjenicu da je imperativ ove ustanove prihvaćanje novih trendova. Stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo danas zajednički otvorili "Raiffeisen Club studentski kutak - kazao je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave "Raiffeisen banke".

raiffeisen-club-studentski-kutak

- Cilj ovog projekta je omogućiti studentima da u modernom i prijatnom okruženju provedu svoje slobodno vrijeme između predavanja ili razmijene nove ideje. Nove generacije se razvijaju u skladu s tehnološkim trendovima koji su sastavni dio njihove svakodnevnice. Stoga smo prostor tehnički opremili tabletima na kojima studenti putem Interneta mogu dobiti potrebne informacije ili online aplicirati za "Raiffeisen Club paket" za mlade koji sadrži uslugu Mobilno bankarstvo - kazao je Dobnigg.

Ovom prilikom, prof. dr. Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu je istakao da studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu imaju visok stepen znanja o bankarskim uslugama.

Raiffeisen CLUB paket između ostalog sadrži uslugu Raiffeisen mobilno bankarstvo, a namijenjen je mladima koji imaju namjeru da se finansijski osamostale, ali još nemaju stalno zaposlenje.

Paket je dostupan svim osobama starosti između 15 i 26 godina i besplatan je do zasnivanja radnog odnosa ili navršene 26. godine.