VIJESTI

Pokušaj filmskog bijega sa prokrijumčarenom robom: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Zekanovića

Optužnica proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje

Redakcija

17.2.2017

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dušana Zekanovića iz Zenice koji se tereti za krivična djelo krijumčarenje.

On se tereti da je zajedno sa još dva lica dana 23. avgusta 2016. godine, na obali rijeke Drine u mjestu Jahovac, općina Bijeljina, vršio utovar prethodno prokrijumčarene veće količine robe sa područja Srbije u teretno vozilo, u čemu je otkriven i spriječen od strane službenika Granične policije BiH.

Nakon počinjenja krivičnog djela optuženi je prilikom zaustavljanja od strane granične policije odbio stati na znak te krenuo prema policajcu kojeg je udario u predjelu glave, od čega je policajac zadobio lakše tjelesne povrede.

U optužnici se navodi da je optuženi Zekanović nakon napada na policajca ušao u vozilo kako bi se dao u bijeg sa dijelom prokrijumčarene robe nakon čega se policijski službenik podigao, uskočio u zadnji dio teretnog vozila te nakon borbe sa optuženim uspio izvaditi pogonski ključ iz brave vozila i isto zaustaviti.

Pregledom unutrašnjosti transportnog vozila pronađene su tri crne PVC vreće sa tekstilnom robom, a na obali rijeke Drine još pet crnih vreća ukupne vrijednosti od 13.884,42 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.