NOGOMET

Euforija navijača Rome: Džeko najbolji strijelac Serije A i Lige Evrope (FOTO)

Našeg reprezentativca slave navijači "Vučice", ali ga hvale i ostali ljubitelji nogometa

A. S.

17.2.2017

Nogometna Evropa, posebno Italija, a među njima navijači Rome, još od sinoć i rutinske pobjede „Vučice“ nad Villarrealom od 4:0, spominju samo jedno ime - Edin Džeko.

Oko Dijamanta se okreće svijet. Naš reprezentativac je sinoć briljirao na El Madrigalu, postigao het-trick (tri gola je sinoć postigao i Zlatan Ibrahimović, op.a.) i time izbio ne čelo liste strijelaca u Ligi Evrope sa osam golova.

Džeko je u Španiji postigao tri gola, osmi u Ligi Evrope, a 28. za Romu u ovoj sezoni.

Džeko je zapalio društvene mreže. Navijači Rome su se raspisali po Facebooku i Twitteru, komentirajući sjajnog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

- Dame i gospodo, imamo najboljeg strijelca Serije A i Lige Evrope – napisao je jedan tifoz, naravno, postavljajući i sliku Edina Džeke.

- Dan koji je promijenio sve – napisao je jedan navijač, stavljajući fotografiju na kojoj je Džeko na očnom pregledu, aludirajući da je nakon njega Dijamanta krenulo sa golovima.

- Džeko je ove godine jeo mnogo špinata – komentar je jednog tifoza Rome.

Naravno, mnogi od njih su provocirali ljubimca Rima, Francesca Tottija, koji je sa sjajnim igrama našeg reprezentativca, praktično izgubio mjesto u timu.

I mediji su dali veliki prostor pobjedi Rome. „Gazzetta dello Sport“ je na naslovnici svog portala glavno mjesto rezervirala za Edina Džeku.

dzeko-naslovnica

„Gazzetta dello Sport“ je na naslovnici svog portala glavno mjesto rezervirala za Edina Džeku

Njegovu rečenicu u kojoj pobjedu posvećuje kćerkici Uni, objavili smo je još sinoć, odmah nakon utakmice kada je Dijamant davao izjavu za Sky Sport Italia.

Vjerujemo da će se tokom dana Džeko ponovo oglasiti, a do tada može uživati u sezoni iz snova za koju on kaže „da je za njega sasvim normalna i da nije iznenađen sjajnom formom“.

Sezonu u kojoj je već srušio nekoliko rekorda koja je držao Argentinac Gabriel Batistuta. Još mu jedan gol nedostaje da stigle svoj lični rekord od 29 golova u jednoj sezoni (Wolfsburg sezona 2009/10).

No, glavni cilj će biti stići i prestići još jednog Argentinca koji je igrao za Romu, Pedra Manfredinija.

Naš reprezentativac juri rekord kojeg drži Manfredini, koji je za Romu igrao u periodu od 1959. do 1965. godine. Ovaj legendarni napadač je u sezoni 1960/61 postigao 34 gola u svim takmičenjima, a naš reprezentativac već sada ima na svom kontu 28 golova.

Još šest golova Džeki nedostaje da zlatnim slovima ispiše historiju rimskog kluba.

Dijamant je i do sada zaslužio da bude među najistaknutijim igračima Rome za sva vremena.