NOGOMET

Džeku šest golova dijeli od rekorda starog 56 godina

Naš reprezentativac igra u fenomenalnoj formi

Al. Ti.

17.2.2017

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko igra u fenomenalnoj formi. Napadač Rome na svom kontu ove sezone ima ukupno 28 golova u svim takmičenjima, a podatak vrijedan hvale jeste činjenica da je Dijamant najbolji strijelac Serije A sa 18 postignutih golova.

Nakon večerašnje utakmice na El Madrigalu u okviru šesnaestine finala Evropske lige gdje je Roma deklasirala domaći Villarreal sa ubjedljivih 4:0, a hat-trick postigao upravo Džeko, naš reprezentativac je oborio još jedan rekord.

Naime, Džeko je u posljednjih sedam uzastopnih utakmica u svim takmičenjima postizao golove, čime je izjednačio fenomenalni niz iz Wolfsburga u sezoni 2008/2009. Tada je u periodu od 7. februara do 13. marta 2009. godine postigao 10 golova.

Istovremeno naš reprezentativac juri rekord kojeg drži Pedro Manfredini, argentinski napadač, koji je za Romu igrao u periodu od 1959. - 1965. godine.

Legendarni Manfredini je u sezoni 1960/61 postigao 34 gola u svim takmičenjima, a naš reprezentativac već sada ima na svom kontu 28 golova i ukoliko nastavi sa ovim sjajnim nizom, izvjesno je da će Džeko ući u historiju tima sa Olimpica.