CRNA HRONIKA

GPBiH: Oduzeti flasteri "Durogesic"

Saopćenje za javnost

Redakcija

16.2.2017

Službenici Jedinice granične policije Zvornik danas su oduzeli 88 flastera „Durogesic“ bez potrebne dokumentacije na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak.

Otkriveni su graničnom kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka, prilikom ulaska u BiH. Vozilom je upravljao V.A. (1982), državljanin BiH, koji je uhapšen. Budući da pomenuti flasteri sadrže fentanil koji je na listi zabranjenih supstanci, o događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici Jedinice granične policije Orašje 16. februara uhapsili su A.Ć. (1983) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela krađa. Bh. državljanin kontroliran je prilikom ulaska u BiH na MGP Orašje i bit će predat Sudskoj policiji Odžak.

Dan ranije, 15. februara na MGP Gradiška pri izlasku iz BiH uhapšen je M.P. (1946), državljanin Australije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Novom Gradu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

M.P. predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.