KOŠARKA

Novinarka prije debija Nurkiću rekla da je snažan kao bik: Ovo je njegov odgovor (VIDEO)

Naš košarkaški reprezentativac debitirao za Portland

A. S.

16.2.2017

Jusuf Nurkić je sjajno odigrao debitantski susret u dresu Portlanda. Iako je njegov tim izgubio od Utaha (88-111), naš košarkaški reprezentativac je imao zapaženu rolu.

Za 21 minutu koliko je proveo na parketu, Nurkić je ubacio 13 poena, uz realizaciju šuta za dva poena – pet od pet. Bosnian beast je još upisao sedam skokova i asistenciju.

Trener Portlanda Terry Skotts nakon meča pohvalio je igru Nurkića u prvom meču u dresu Blazersa.

Jusuf je odigrao veoma dobro i pokazao je da će nam mnogo koristiti. Ima dobar šut, odličan je i asistent, tako da smo dobili ono što smo željeli. Iako je umoran, nastojat ćemo da mu popravimo formu, a vjerujemo da će biti još bolji dok se upozna s ostatkom tima – kazao je Skotts.

Nurkić će naredni susret odigrati tek 23. februara protiv Orlanda, poslije All-star vikenda koji se igra u nedjelju, 19. februara. 

Pogledajte video s debitantskog nastupa Nurkića:

 

Inače, prije debija za Portland u svom prvom većem intervjuu u novom timu, Nurkić je razgovarao sa američkom novinarkom. Intervju je bio interesantan, sa mnogo smijeha i šale, a jedno od zanimljivijih pitanja je bilo – odakle potječe Jukina ogromna snaga.

Sve je prirodno, radi se o hrani. Obično jedem prirodnu hranu iz Bosne i Hercegovine - otkrio je Nurkić.

Njegov otac  (Hariz, op. a.) također je krupan čovjek, koji je ranije, dok je  Jusuf igrao za Denver, znao privući veliku pažnju kada se pojavi u dvorani.

Definitivno, veliki je čovjek. Naslijedio sam to od njega. Trenutno ne može doći da me gleda, imam mlađeg brata  (Kenan, op. a.) koji ide u školu, ali mislim da će gledati kraj sezone - rekao je Nurkić.

Jusuf ima nekoliko nadimaka, ali saigrač C.J. McCollum nije spreman da ga zove Bosnian Beast. Jusufu je svejedno kako će mu se obraćati u novom klubu.

Svejedno, Nurk, Jusuf, kako god im je lakše. Nemam problem s tim - kazao je Nurkić.

Sjajni košarkaš je poznat po smislu za humor, ali je u novoj sredini oprezan.

Šaljivdžija sam, ali kad dođete u novi tim, želite provjeriti ko voli šale, a ko ne - dodao je.

Novinarka je kazala da se Evan Turner u timu Portlanda najbolje odijeva, ali je i Jusuf odmah privukao pažnju svojim sjajnim izgledom.

Dečko iz Chicaga je elegantan. Nisam u utrci za tim, izaberem nešto što mi se sviđa. Ne pokušavam se takmičiti – konkretan je bio naš reprezentativac.

Jusuf vjeruje da će biti koristan svojoj ekipi, koja se trenutno bori za play-off. Trenutno su na 10. poziciji, a za doigravanje im trebaju dvije pobjede.  

Kada pogledate tim i te momke, nemaju old school 'velikog čovjeka', a ja sam upravo to. Pokušat ću se uklopiti što bolje mogu - rekao je Nurkić.

Pogledajte intervju američke novinarke s našim reprezentativcem