NOGOMET

Wenger: Poraz od Bayerna je frustrirajući

Trener Arsenala nakon poraza protiv Bavaraca

N. Kr.

16.2.2017

Na konferenciji za medije poslije utakmice Lige prvaka između Bayerna i Arsenala, Arsene Wenger nije bio rječit te nije pronašao pravi izgovor za katastrofu 'Topnika'.

Francuz je opravdanje pokušao pronaći u tome što se povrijedio kapitena ekipe, Laurent Koscielny, te da je ekipa njegovim izlaskom totalno pogubila konce. Bavarska mašina je za samo 14 minuta stigla do 4-1, a kasni pogodak Thomasa Mullera za 5-1 pokopao je sve nade Arsenala za prolazak.

'Topnici' će imati tri sedmice vremena do uzvratnog meča da se konsultuju i probaju nadoknaditi veliki zaostatak.

Trener Arsenala je na konferenciji bio vidno uznemiren i razočaran, a sve je više glasina o njegovom napuštanju ekipe iz Londona na kraju sezone kada mu istekne ugovor. Ipak, unatoč brojnim pitanjima, Francuz je odgovorio samo na nekoliko njih.

- Utakmica je bila čudna jer smo u prvom dijelu meča igrali jako dobro i imali smo dvije dobre prilike za gol. U drugom dijelu smo zadobili žestoke udarce. Prvi je gubitak Koscielnyog te primanje dva brza gola u 53. i 56. minutu. Stvarni problemi su došli nakon trećeg gola Bayerna. Izgubili smo organizaciju i bili smo mentalno slomljeni. Izgledali smo ranjivo od tog trenutka do zadnjih 25 minuta utakmice. To je bila prava noćna mora za nas, a mi nismo imali odgovor - rekao je Wenger.

Povreda Laurenta Koscielnyog je došla iz jedne bezazlene situacije.

- Naravno da bih volio da je Laurent bio na terenu čitav meč, ali teško je sada predvidjeti da li bi rezultat bio drugačiji. Činjenica je da se mi moramo nositi sa ovim rezultatom. Najbolje je da ne pričamo puno o ovoj katastrofi jer stvari mogu postati samo gore po nas - dodao je Francuz.

Na kraju, Wenger je priznao da im treba čudo u revanšu da bi prošli dalje.

- Moramo sve analizirati, ali čini se da smo pogubili konce u svim sferama. Osim što smo izgubili kapitena i stuba odbrane, poslije trećeg gola smo izgubili i samopouzdanje što je šteta jer smo prvi dio meča veoma dobro stajali - zaključio je Wenger.