VIJESTI

Počeo sastanak Izetbegovića s pravnim ekspertima, Nuhanović nepoželjan

U zgradi Predsjedništva BiH

A. H.

16.2.2017

U 11 sati u Predsjedništvu BiH kako saznaje "Avaz" počeo je sastanak člana Predsjedništva, Bakira Izetbegovića, i eksperata u vezi revizije presude Međunarodnog suda po tužbi BiH protiv Srbije.

Iako od avgusta prošle godine učestvuje u radu tima eksperata, koji bi trebalo da usaglase nove dokaze vezane za podnošenje zahtjeva za reviziju presude BiH protiv Srbije koju je 2007. godine izrekao Međunarodni sud pravde u Hagu, Hasanu Nuhanoviću danas je dva sata prije početka sastanka članova ovog tima u Predsjedništvu BiH, javljeno da ne treba dolaziti na sastanak.

- Prije tri dana zvali su me da dođem na sastanak zakazan za 11 sati u zgradi Predsjedništva. Jutros oko 9 sati pozvali su me iz Instituta za istraživanje ratnih zločina i saopćili da ja ne trebam dolaziti na sastanak jer će to biti sastanak samo užeg kruga ljudi. Šta je razlog ne znam, ali znam jedino da sam u dosadašnjem radu ovog tima doprinio šta sam mogao. Ja sam, inače, jedini ispred Srebrenice koji je bio dio tog tima – kazao nam je Nuhanović.

Navodi da je ljudima iz Instituta koji su ga obavjestili da ne treba dolaziti na današnji sastanak, saopćio da  neće prisustvovati ni sastanku koji se treba održati sutra u sarajevskoj Vijećnici.