LIFESTYLE

Genijalni trikovi s WC papirom (VIDEO)

Uradi sam

(A.Z.)

16.2.2017

Ovdje je sedam trikova koji vam mogu biti korisni – neki od njih će vas dobro zabaviti. Tu su i ideje kako dobro iskoristiti tuljce, umjesto da ih baš svaki put bacite u smeće.

Teško je zamisliti život bez WC papira, a teško je i zamisliti što su se sve ljudi sjetili raditi s njim. Ovdje je sedam trikova koji vam mogu biti korisni, a neki od njih će vas dobro zabaviti:

1. Kako se rola WC papira ne bi odmotavala dok stoji na držaču, papir malo zgužvajte i ugurajte u rolu.

2. Želite li napraviti držač za papir, uzmite okruglu plastičnu posudu s poklopcem malo veću  od role papira (možda neku malu kantu koja vam je ostala od nečega). Izbušite dvije rupe na njoj kroz koje ćete provući špagu i izrežite dio kante tako da kroz taj otvor možete izvlačiti papir (kao u videu niže). Objesite držač na dva eksera i to je to. Postoji jednostavniji način, a to je: provucite komad špage kroz tuljac, krajeve zavežite tako da mogu visiti na čavlu i objesite na zid uz zahodsku školjku. Jedan čavao u zidu je dovoljan, držat će oba kraja, a papir ćete moći bez problema odrolati.

3.Ponestane li vam WC papira, uzmite rolu kuhinjskih ubrusa i prerežite je napola nožem.

4.Napravite pračku! Od rolne koja ostaje nakon što potrošite papir, lahko možete izraditi svojevrsnu pračku. Uzmite balon i odrežite mu vrh kroz koji se upuhuje zrak pa ga navucite na rolnu. Ubacite kuglicu, nategnite balon (u isto vrijeme ga pridržavajte drugom rukom na rolni) i pustite. Kuglica će odletjeti.

5. Rolna je odlična za držanje role ukrasnog papira na mjestu – štiti od odmotavanja. Sve što trebate napraviti je prerezati rolnu kao u videu i staviti ga oko role ukrasnog papira.

6.Želite li ugrijati ruke negdje vani ili napraviti mali plamen kao svjetlo u mraku, uzmite konzervu tune, otvorite i na nju naslažite nekoliko listova WC papira. Malo pritisnite prstima kako bi se ulje upilo u papir pa zapalite upaljačem. Navodno bi mali plamen trebao trajati pola sata.

7.Postoji još jedan trik s WC papirom i održavanjem plamena. Izvadite iz role papira rolnu, malo ga stisnite pa ugurajte u praznu konzervu koja je visoka kao i papir. Ulijte alkohol dok se papir dobro ne namoči pa zapalite. To vam može poslužiti negdje vani za, na primjer, zagrijavanje vode u loncu – stavite konzervu između dvije cigle, na to lonac pa zapalite.