NOGOMET

Posjetili smo Pjanića u Torinu, a on je imao poruku za Edina Džeku

Nogometni reprezentativac i prvotimac Stare dame

Autor:Za Avaz.ba iz Torina: A. ČULIĆ

16.2.2017

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac slavnog Juventusa Miralem Pjanić je u ekskluzivnom intervjuu za Avaz.ba podijelio svoje impresije o novom klubu, kako se snašao u Torinu...

Pjanić je uporedio Rim i Torino, kazavši kako je "vječiti grad" jedan od najljepših na svijetu, ali da mu se sviđa Torino.

- Sviđa mi se gdje sam sada. Polako se navikavam na život. Iz Rima mi najviše nedostaje klima. U tom gradu je cijelu godinu sunce, ovdje je malo hladnije, tako da je to velika razlika. Ali čovjek se navikne na sve - kazao je Pjanić.

Pjanić je za naš portal otkrio sa kim se najviše druži u Juventusu, odnosno ko mu je najviše pomogao kada je tek došao iz Rome.

- Družim se najviše sa Dybalom, Higuainom, Mandžukićem, Pjacom i Khedirom. Uvijek smo zajedno i svi su me dobro prihvatili. Znaju me još iz Rome, a sada su me upoznali kao čovjeka i čast mi je igrati sa ovakvim šampionima, koji su dokazali u posljednjih pet godina da su najjači u Italiji. Velika mi je privilegija igrati za Juventus - kazao je Pjanić.

Pjanić je prokomentarisao i ko će biti najbolji strijelac na kraju sezone - Džeko ili Higuain.

- Borit će se do kraja, oni su dva vrhunska napadača. Roma igra mnogo ofanzivniji fudbal nego mi. Džeko je uvijek u gol šansi i drži Romu u vrhu tabele. Bit će teško do kraja sezone, ali eto neka mi uzmemo titulu, a Džeko nek bude najbolji strijelac - rekao je kroz smijeh Pjanić.

Popularni Mire dotakao se i reprezentacije BiH i otkrio šta nam je potrebno da se plasiramo na SP u Rusiju.

- Moramo sve utakmice do kraja pokušati pobijediti. Očigledno je da smo u Grčkoj izgubili u posljednjim sekundama dva izuzetno bitna boda. Utakmica u Zenici protiv Grčke će biti odlučujuća. Nadam se da ćemo izboriti baraž i plasirati se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji - zaključio je Pjanić.