CRNA HRONIKA

Agonija se nastavlja: Potraga za nestalim mladićem iz Zenice ulazi u deseti dan

Timovi se bore s nabujalom rijekom, zamućenom vodom i niskim temperaturama

D. PAŠALIĆ

14.2.2017

Već devet dana traje potraga za tijelom Amara Kozlića, mladića iz Nemile kod Zenice, koji je u subotu, 4. februara, vraćajući se sa prijateljima iz provoda, upravljajući Audijem, završio u rijeci Lašvi.

Podsjetimo, kobne večeri mladići su izašli u diskoteku u Vitezu gdje su bili do ponoći, nakon čega su sa automobilom otišli u nepoznatom pravcu.

Njihov nestanak u nedjelju su prijavili zabrinuti roditelji, da bi idući dan timovi Specijalne jedinice MUP-a ZDK tijela pronašli u rijeci Lašvi.

Iako još nisu saopćene zvanične informacije u vezi sa okolnostima koje su dovele do slijetanja automobila, prema nezvaničnim informacijama pretpostavlja se da je riječ o neprilagođenosti vožnje uslovima saobraćaja. 

Podsjetimo, automobil je pronađen u petoj brzini s tijelima dvojice mladića Huse i Almena iz Janjića kod Zenice.

Odmah nakon prijave, timovi Specijalne jedinice MUP-a ZDK krenuli su u potragu za nestalim mladićima. Potraga je za dvojicom mladića tragično završila nekoliko dana poslije. Za trećim se i danas traga. Specijalci se od tada lavovski bore s nabujalom i zamućenom rijekom ali i niskim temperaturama. Pretražuju se lokacije gdje je došlo do slijetanja vozila, područje Janjića, Drivuše, Zenice i kod brane na Kanalu.

Od jučer je počela pojačana akcija za tijelom u koju su uključeni, pored timova Specijalne jednice MUP-a ZDK, Jedinica za podršku iz Travnika, rafteri iz Zenice i Visokog ali i građani koji pomažu pretražujući obale rijeke.

Uprkos nadljudskim naporima, potraga je i dalje bez rezultata. Dodatno situaciju otežava što su rijeka Lašva i Bosna, proteklog vikenda kada je došlo do tragedija, bile nabujale pa se pretpostavlja da je rijeka tijelo mogla odbaciti i kilometrima nizvodno.

I dok porodica Kozlić svakoga dana očekuje poziv iz policije da je tijelo njihovog sina pronađeno, što bi im ovu tešku situaciju barem na neki način olakšalo, agonija se ipak nastavlja.