REGION

Nikolić: Vučić će večeras saopćiti ko je kandidat SNS-a za predsjednika Srbije

Predsjednik Srbije o kandidaturi

(F. V.)

14.2.2017

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će građani večeras od premijera Aleksandra Vučića saznati ko će biti kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsjednika Srbije ili će to saznati sutra.

Time je praktično potvrdio pisanje portala Avaz.ba da će Vučić najvjerovatnije večeras u emisiji "Upitnik" Radio televizije Srbije (RTS) saopćiti ime kandidata za srbijanskog predsjednika na izborima u drugoj sedmici aprila.

Po svemu sudeći Vučić će najaviti svoju kandidaturu za prvi predsjednički manda na čelu Srbije.

- Mislim da smo skoro sve dogovorili. Možda će to večeras čuti od Aleksandra. Danas ne, a nisam htio da vas izbjegnem - rekao je Nikolić novinarima u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu upitan da li će se kandidirati, prenose agencije.

On je rekao da naravno da Aleksandar Vučić može da pobjedi, čak i lakše od njega, ali da i on može da pobjedi.

- Ne vidim da je loše da neko misli (da je Vučić bolji kandidat), ali ne i da iznosi tako nešto ako to nije stav stranke - rekao je Nikolić.

Na pitanje o podršci SNS-a, Nikolić je rekao da uz njega i Vučića stoji isti procenat članstva i da će onaj ko bude kandidat dobiti glasove cijele stranke.

Upitan da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, Nikolić je kratko odgovorio: "Ne postoji".