SARAJEVO

Općinski sud Sarajevo potvrdio da su Hanki Paldum nanesene duševne boli, te povrijeđeni ugled i čast

Epilog tvrdnji Gorana Goluba i Dušana Tomića

M. CVIKO

14.2.2017

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu po kojoj su Dušan Tomić i Goran Golub dužni Hanki Paldum isplatiti 4.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, kao i još 675 KM za troškove suđenja.

Podjestimo, Goran Golub, inače za vrijeme agresije zatvorenik logora "Silos" u Tarčinu, tvrdio je da ga je popularna pjevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je, navodno, prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema tim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom “zgnječila spolni organ”, zbog čega, kako je kazao, kasnije nije mogao imati djecu. Takve okrutne konstrukcije sada su se potvrdile lažnima.

- Presudu sam dobila i zadovoljna sam jer je donesena. Drugačije nije ni mogla biti. Ipak, moram reći, nakon svega da ne mogu biti sretna s obzirom na ogromnu štetu koju mi je nanijela ova kleveta – rekla je za Avaz.ba Hanka Paldum.

Dušana Tomića, prvooptuženog i inače branitelja Gorana Goluba, pjevačica je tužila zbog širenja i plasiranja ovih navoda u javnost putem srbijanskih medija.