GLOBUS

Ivanka Trump očarana kanadskim premijerom (FOTO)

Sastanak u Bijeloj kući

M. M.

13.2.2017

Kćerka novog američkog predsjednika, Ivanka Trump upoznala je kanadskog premijera Justina Trudeaua, a tokom sastanka u Bijeloj kući razgovarali su o nastojanju da se dodatno osnaži uloga žene u privredi.

- Ponosna sam što sam ovdje i zaista mi je drago što slušam svoje idole koji mi mogu dati pravi uvid u probleme s kojima se moderna žena suočava – istakla je Ivanka, a sastanku su prisustvovale i brojne žene, koje su lideri u najvećim američkim kompanijama.

Donald Trump je ponosno rekao da je Ivanka od početka mandata aktivno uključena u stvaranje nove operativne grupe koja će se baviti problemima žena u privredi.

Operativna grupa pod nazivom „The United States Canada Council for the Advancement of Women Business Leaders-Female Entrepreneurs“  stvorena je u zajedničkom interesu kanadske i američke administracije, saopćeno je nakon sastanka.

Američki mediji su posebnu pažnju dali prvoj kćerci koja je bila očarana Trudeauovim idejama za osnaživanje žene na radnom mjestu, a kanadski premijer je dokazao da je pravi gentleman.

screenshot-2