REGION

Kolinda Grabar-Kitarović konačno progovorila o svom suprugu

Predsjednica Hrvatske

(M.M.)

13.2.2017

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se u velikom intervjuu za Jutarnji list prisjetila protekla 24 mjeseca, od kako traje njen mandat, a govorila je i o svojoj porodici.

Naglasila je da je vrlo ponosna na svoju djecu koja joj pokušavaju maksimalno olakšati život i rad.

- Nikada se ne bune, ne prigovaraju da im je teže zbog mene. Jedino kći zna reći, a to razumijem, da joj smeta kada u javnosti pišu ‘Kolindina kći’. Ona, naravno, želi biti svoja i počinje se sve više osamostaljivati, što u potpunosti podržavam - kaže predsjednica.

Osvrnula se i na svog supruga Jakova.

- Što se tiče Jakova, on se ne da smesti. Ima svoju viziju, svoje želje, ide dalje u tome. Mislim da smo svi ipak uspjeli posložiti svoj život - objasnila je Grabar-Kitarović.

Dotakla se i najkontroverznijeg trenutka u dosadašnjem dijelu mandata – putovanja u SAD.

- Vrijeme i rezultati pokazat će da su svi sastanci bili pravovremeni i važni za Republiku Hrvatsku. Jednostavno sam procijenila da je pravi trenutak za otići u SAD kako bi se uspostavile smjernice našeg budućeg djelovanja i ispravili pogrešni potezi, a naravno i kako bi se uspostavili kontakti s novom administracijom - zaključila je u razgovoru za Jutarnji list, Grabar-Kitarović.