LIFESTYLE

Glumio da je žrtva otmice kako bi platio dugove prostitutkama

Uhvaćen u pokušaju prevare

Avaz.ba

11.2.2017

Mladi vozač Ubera je, shvativši da nema dovoljno novca da plati dugove u javnoj kući u Kolumbiji, odglumio otmicu tražeći otkupninu od vlasnice automobila kojim je taksirao.

Harold Santiago Osorio Garzon (23), bio je stalni posjetitelj bordela u Medellinu, gdje je za alkohol i usluge prostitutki ostao dužan 11 miliona peza (3.800 dolara), saopćio je ured državnog advokata.

Kako nije mogao namiriti dug, pokušao je iznuditi novac od vlasnice automobila koji je unajmio kao taksist, rekao je novinarima Wilson Pardo, načelnik policije u okrugu Antioquiji gdje je Medellin glavni grad.

Mladić joj vlasnici rekao da njegovi otmičari traže 15 miliona peza (5.200 dolara) za njega i za automobil te joj zakazao sastanak u ulici u četvrti Belen u Medellinu kako bi mu predala novac.

No, vlasnica je sve dojavila policiji. Kada je Osorio "stigao na dogovoreno mjesto s trojicom navodnih otmičara i pobjegao s novcem" policija se dala u potjeru za njima i uhvatila ih, rekao je državni advokat.

Istražitelji su otkrili da mladi vozač nije bio otet i da je automobil ostao u bordelu kao "jamstvo" naplate duga, a trojica muškaraca su zapravo utjerivači koji su ga pratili kako bi platio dug.

Osorio je optužen za pokušaj iznude i smješten u zatvor u Rionegru, blizu Medellina.