REGION

Može li državljanka SAD-a da postane predsjednik Srbije? (VIDEO)

Danijela Sremac biti će nezavisni predsjednički kandidat

Redakcija

10.2.2017

Na konferenciji za novinare, Danijela Sremac je rekla da će biti nezavisni predsjednički kandidat, ali istovremeno najavila da se organizuje pokret “Budućnost Srbije”, koji se zalaže za iste principe koje i ona zastupa.

Upitana kako će finansirati svoju kampanju, navodi da očekuje podršku dijaspore, ali vjeruje da su za to potrebna minimalna sredstva jer, kaže, ima pozitivnu poruku i nudi realna rješenja, koja niko drugi nema.

Ona je za otvaranje novih pregovora o Kosovu i Metohiji u UN i za stvaranje “sjevernog entiteta” u pokrajini poput Republike Srpske u BiH, a smatra da bi nova američka administracija za to rješenje imala razumevanje.

Kako kaže, sada je pravo vrijeme da se iskoristi nova američka administracija i isprave greške predsjednika Bila Klintona, da se pitanje Kosova vrati u UN, da zarad zaštite srpskog naroda počnu pregovori da se formira specijalni status Sjevernog Kosova poput entiteta Republike Srpske.

Danijela Sremac kaže da nije dobro da Srbija “slijepo trči” ka EU koja je, navodi, ucjenjuje, te da taj proces mora da se zakoči.

Zalaže se za, kako kaže, još bolje odnose sa Rusijom, i navodi da i novi predsjednik SAD Donald Tramp želi da sarađuje s Rusijom.