VIJESTI

Profesori pijani dolaze na nastavu

Šta su pokazale ankete među studentima Univerziteta u Banja Luci

G. D.

10.2.2017

Unija studenata RS dizajnirala je web-aplikaciju pomoću koje su studenti mogli ocjenjivati rad svojih profesora i kvalitet fakulteta u drugom semestru prethodne školske godine. 

Nakon četiri mjeseca anketiranja sastavljena je lista najbolje i najgore ocijenjenih profesora banjalučkog Univerziteta.

Prema ovoj anketi najlošije ocijenjeni profesori su Ana Petrov (Akademija umjetnosti - 1,46), Aleksandar Grebenar (Medicinski fakultet - 1,71), Mira Milić i Radenko Višnjić (Arhitektonsko-građevinsko- geodetski fakultet - 1,81 i 2,10), Lana Nežić i Dubravka Marković (Medicinski fakultet - 2,20 i 2,27) i Mirjana Stojisavljević (Filološki fakultet - 2,28), Nikola Špirić (Ekonomski fakultet – 2,37), Danijela Kardaš (Mašinski fakultet - 2,39) i Dušanka Stojanović (Rudarski fakultet - 2,45).

Najbolji fakulteti su Elektrotehnički, Poljoprivredni, Mašinski, Ekonomski i Fakultet političkih nauka, dok su najlošije ocijenjeni Arhitektonsko-građevinsko- geodetski, Medicinski, Akademija umjetnosti, Filozofski fakultet i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta.

Predsjednik Unije studenata RS Milan Milišić kazao je da su studenti pored ocjene koju su davali profesorima navodili i razloge za nju.

- Za profesore koje su ocijenili lošijim ocjenama studenti su navodili razne stvari – od toga da nastavu drže u alkoholisanom stanju do toga da galame na njih, vrijeđaju ih kao i da neke skoro i da ne upoznaju jer ne drže nastavu - kazao je Milišić.