AUTO-MOTO

Šta se dešava sa Michaelom Schumacherom? Njegova porodica ne govori pravu istinu...

Legendarni vozač

Redakcija

10.2.2017

Prošlo je nešto više od tri godine otkako je Michael Schumacher teško stradao na skijanju u francuskom Meribelu. Sedmerostruki svjetski prvak je kobnog 29. decembra 2013. godine odskijao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak, piše Jutarnji.

Pao je i udario glavom u kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su ipak bile izrazito teške. Hitno je prevezen u bolnicu gdje je stavljen u induciranu komu, a zatim je uslijedila selidba po bolnicama da bi 9. septembra 2014. godine otišao u svoj dom u Švicarskoj prilagođen za što brži oporavak.

Iako Schumi ima najbolju i najmoderniju medicinsku njegu, poboljšanja u njegovu zdravstvenu stanju nažalost nema. Tačno stanje slavnog njemačkog sportiste njegova porodica drži u strogoj tajnosti, a na takav njihov stav požalio se bivši Michaelov menadžer, Willi Weber.

Schumacherova porodica me se boji. Slao sam cvijeće i čestitke za Michaelove rođendane, ali ni tada mi ništa ne odgovaraju. Sve skupa me čini jako tužnim. Kao da je u pitanju nekakav strah da bih mogao otkriti neku tajnu, ili ne znam šta. Pa, ja to nikada ne bih napravio. Potpisao bih i ugovor o tajnosti da treba - rekao je 74-godišinji Weber pa nastavio:

- Moj stav je da bi obitelj morala objasniti milionima Michaelovih obožavatelja šta se događa i kako je Michael. Već neko vrijeme govorim kako njegova porodica ne govori pravu istinu. Često, kada sam kod kuće sam i telefon zazvoni, pomislim kako će s druge strane biti Michael koji će mi reći: 'Willi, što ima?!' Nada umire posljednja..."