LIFESTYLE

Oglas srednjoškolaca iz Sarajeva oduševio BiH: Skupljaju novac za drugove koji ne mogu platiti ekskurziju

Pohađaju srednju medicinsku školu "Bjelave"

Redakcija

9.2.2017

Učenici srednje medicinske škole "Bjelave" u Sarajevu su se odlučili da pomognu svojim drugovima iz klupe tako što su na jednoj Facebook stranici objavili zaista zanimljiv oglas.

Naime, oni traže bilo kakav posao kako bi sakupili novac za sve učenike koji ne mogu priuštiti ekskurziju.

- Dobar dan, javljamo vam se povodom radne akcije ''Ekskurzija 2017''. Učenici smo Srednje medicinske škole Bjelave. Imamo želju da idemo na ekskurziju, međutim određeni broj učenika nije u finansijskim mogućnostima da plati svoj odlazak. Mi kao učenici smo spremni raditi i zaraditi!!! Spremni smo na razne aktivnosti kao što su: (čišćenje parkova, privatnih dvorišta, pranje suđa u restoranima, dijeljenje anketa, reklamiranje određenih proizvoda, animacija djece u domovima, bolnicama, privatnim rođendanima i svaki ostali vid posla koji nam može omogučiti sredstva kojima ćemo platiti našim drugarima odlazak. Ukoliko neko ima prijedlog za neke sponzore molimo navedite u komentar, biće nam od pomoći. Hvala unaprijed - piše u oglasu.

Dakle, spremni su na sve. Od čišćenja parkova, privatnih dvorišta, pranja suđa u restoranima, do dijeljenja anketa, letaka, reklamiranja određenih proizvoda, animacije djece u domovima, bolnicama, privatnim rođendanima i slično.

Akcija za svaku pohvalu, nema šta. Činjenica da učenici skupljaju novac za cijelu generaciju, a ne samo za jedan razred to i potvrđuje.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte broj 062 290 900.