Akcija kompanije m:tel "Čista ladica, čista priroda"

Bit će reciklirano više od 3.000 starih telefona

Objavljeno: 07. 02. 2017 - 11:40 Novosti » Promo A A A Times Arial
Bit će reciklirano više od 3.000 starih telefona
Reciklaža starih mobitela (Foto: m:tel)

Kompanija m:tel je u prethodnoj godini pokrenula društveno odgovornu akciju prikupljanja starih i neupotrebljivih mobilnih telefona.

Tokom trajanja akcije "Čista ladica, čista priroda" u poslovnicama ove kompanije građani BiH su imali priliku da odlože svoje dotrajale uređaje, a prikupljeni telefoni su dalje otpremljeni u kompaniju ZEOS eko-sistem koja se na propisan način bavi recikliranjem starih uređaja.

Tokom trajanja akcije prikupljeno je više od 3.000 starih mobilnih telefona, a učešćem u ekološkoj akciji veliki broj građana je pokazao spremnost da na praktičan način doprinese očuvanju okoline i povoljno utiče na zajednicu u cjelini.

Elektronski otpad je trenutno najbrže rastuća vrsta otpada i njegovim ispravnim tretiranjem pozitivno se utiče na zaštitu okoline.

Važno je istaći da je oko 90 posto materijala iz starog mobilnog telefona moguće reciklirati, a među njima su najzastupljeniji plastika, bakar, staklo, kobalt, cink, srebro i olovo.

Nakon uspješne realizovane kampanje "Čista ladica, čista priroda" kompanija m:tel u narednom periodu fokusiraće se na brigu o sigurnosti podataka korisnika mobilne telefonije.

Projekat koji će u 2017. godini sprovoditi u saradnji sa kompanijom ZEOS eko-sistem podrazumijeva proces uklanjanja odbačenih mobilnih telefona, koji će biti na pravilan i siguran način zbrinuti.

Sve komponente uređaja, poput baterije, kartice i ostalih dijelova biće tretirani na ispravan način i propisno uništeni. Na ovaj način korisnici će u potpunosti biti sigurni da njihovi povjerljivi podaci neće biti zloupotrebljeni.

Akcijom "Čista ladica, čista priroda" motivisan je veliki broj građana da na praktičan način daju svoj  doprinos zaštiti okoline, a vjerujemo da će služiti i kao dobar primjer drugim kompanijima u zemlji i okruženju kako djelovati u pravcu zaštite životne sredine.Autor: Redakcija
Preporučujemo vam