AUTO-MOTO

Aston Martin Vanquish S Volante: 600 "konja" teško 1.739 kilograma

Redizajnirana izvedba GT-a

(D. K.)

2.2.2017

Jedan od posljednjih od ponosne, ali polako umiruće vrste - Grand Tourerautomobil (odatle oznaka GT), koji pod poklopcem motora ima klasičan motor V12, Aston Martin Vanquish, redizajniran je u izvedbi S Volante.

aston-martin-vanquish-s-volante-4

Vanquishovi blizanci, kupe i kabriolet, dopadljivi su dinosauri u odijelu pogonskog sklopa. Oba imaju atmosferski, šestolitreni benzinac V12 - što znači da nema turbopunjača.

I kabriolet Volante S, kao i kupe, razvija 600 konjskih snaga pri 7.000 okretaja u minuti i jednako zdravih 630 Nm okretnog momenta pri 5.500 okretaja u minuti.

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem hvaljenog ZF 8-brzinskog mjenjača, a tu je i samoblokirajući diferencijal. Dorađeni mjenjač prati i rekalibrirani softver mjenjača s osam stepeni prijenosa zvani Touchtronic, koji također brže reagira.

Cijeli paket teži 1.739 kilograma, a cijena za sada nije objavljena, piše Tportal.

aston-martin-vanquish-s-volante-3

Razlike između redizajniranog i prethodnog modela vidljive su samo najiskusnijem oku, a jedna od najbitnijih je paket aerodinamike, odnosno novi prednji spojler i zadnji difuzor te donekle izmijenjen poklopac motora.