LIFESTYLE

Rusija učestvuje na Eurosongu: BiH neće biti

Nastupit će u drugom polufinalu 11. maja

Redakcija

2.2.2017

Rusija će imati svog predstavnika na ovogodišnjem, 62. takmičenju za „Pjesmu Evrovizije“ koje će biti održano od 9. do 13. maja u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, prenijela je ruska agencija „Tas“.

Ruski predstavnik nastupit će u drugom polufinalu 11. maja. U drugom polufinalu takmičenja nastupit će i predstavnici Makedonije, Malte, Holandije, Srbije, Danske, Rumunije, Mađarske, Austrije, Irske, Švajcarske, Estonije, Izraela, Bugarske, San Marina, Litvanije, Hrvatske, Norveške i Bjelorusije.

Predstavnici Crne Gore, Finske, Gruzije, Portugalije, Belgije, Švedske, Albanije, Azerbejdžana, Australije, Kipra, Slovenije, Jermenije, Moldavije, Češke, Letonije, Grčke, Islanda i Poljske nastupit će u prvom polufinalu 9. maja.

Na ovogodišnjoj „Pjesmi Evrovizije“ učestvovat će predstavnici 43 zemlje, a finale je zakazano za 13. maj. Ni ove godine neće biti Bosne i Hercegovine. 

Pravo na direktno učešće u finalu imaju predstavnici takozvane „velike petorke“, Velike Britanije, Španije, Francuske, Italije i Njemačke, kao i prošlogodišnji pobjednik, predstavnik Ukrajine.

Za potrebe organizovanja „Pjesme Evrovizije“ iznajmljena je dvorana od 31.000 kvadrata, uključujući i tri paviljona i 15 sala za konferencije, a iznajmljivanje je koštalo oko 1,15 miliona dolara.

Postavljanje bine počelo je danas. 

Ukrajinska predstavnica Džamala pobijedila je prošle godine u Stokholmu pjesmom “1944” koja govori o progonu krimskih Tatara za vrijeme Drugog svjetskog rata, a ruski pjevač Sergej Lazarev zauzeo je treće mjesto pjesmom “You Are The Only One”.

Ukrajina je 2005. već bila domaćin „Pjesme Evrovizije“ zahvaljujući pobjedi pjevačice Ruslane prethodne godine u Istanbulu.