VIJESTI

Za prvi Unin rođendan Edin Džeko danas pravi feštu u Sarajevu

Naš kapiten danas stiže čarter-letom iz Rima

E. HALIMIĆ

2.2.2017

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko danas stiže u Sarajevo kako bi zajedno s porodicom i prijateljima u svom gradu proslavio prvi rođendan kćerkice Une. 

Posljednje pripreme 

Kako saznajemo, Edinova supruga, poznata bh. manekenka Amra Silajdžić-Džeko, već nekoliko dana boravi u glavnom bh. gradu i užurbano radi na pripremama za proslavu. 

Predviđeno je da ova grandiozna proslava bude održana u jednom od eminentnih sarajevskih lokala, a pozivnice je dobilo više od 200 Edinovih i Amrinih najbližih prijatelja i rođaka. Prema našim informacijama, u pripremi je i poseban dječji program, jer će rođendanu male Une prisustvovati i oko 50 djece. 

Posebni gosti 

Kako saznajemo, među posebnim gostima trebali bi biti i bivši nogometni reprezentativci BiH Zvjezdan Misimović i Senijad Ibričić s porodicama, ali i još neki bh. reprezentativci i Džekini saigrači.   

Budući da je Roma, klub čije boje brani Džeko, sinoć odigrala utakmicu (pobijediliCesenu sa 2.1, Džeko dao prvo gol), trener Luciano Spaletti samo nakratko se odrekao jednog od najvažnijih igrača.

Tako bi Džeko u Sarajevo trebao stići čarter-letom iz Rima, a povratak u glavni grad Italije planiran je već za sutra, prvenstveno zbog klupskih obaveza.