VIJESTI

Izetbegović nije dobio podršku većine saradnika za isključenje Šepića iz stranke

Procurile informacije s posljednje sjednice Predsjedništva SDA

S. D.

1.2.2017

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH, ipak je na posljednjoj sjednici stranačkog Predsjedništva tražio isključenje Senada Šepića iz stranke, saznaje "Dnevni avaz".

Naime, kako tvrdi naš izvor iz vrha SDA, glasanje o Šepićevom isključenju, ustvari je bio jedini prijedlog koji je Izetbegović stavio na glasanje na nedavnoj sjednici rukovodstva stranke.

Međutim, prema tvrdnjama našeg izvora, Izetbegovićev prijedlog je od Predsjedništva SDA, koje broji 30 članova, dobio podršku tek njih pet. I to: Asima Kambera, Salke Zildžića, Fikreta Prevljaka, Senije Bubić i Mirsada Kukića.

Nakon što je vidio da njegov prijedlog za isključenje Šepića iz SDA nema podršku većine, Izetbegović, kako saznajemo, ovo pitanje nije više potencirao niti komentirao, a naknadno su uslijedili zaključci o stavljanju van snage odluke o sankcijama protiv Senada Šepića i Sadika Ahmetovića, uz obavezu da se ubuduće obustavi javna polemika i da "četvorka" podrži jedinstvo SDA i rad Kluba SDA u Parlamentu BiH.

Međutim, saznajemo da se ni nakon ovih zaključaka Šepić neće vratiti u Klub SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH koji je nedavno napustio.

Pokušali smo na ove navode dobiti i Šepićev komentar, ali on nije odgovarao na telefonske pozive.